Tez No İndirme Tez Künye Durumu
150568 Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Kütahya ili içme suyu kalitesine etki eden çevresel faktörler / Environmental factors effect on quality of Kütahya drinking water
Yazar:CEMİLE YILDIZ
Danışman: PROF.DR. HAYRİ DAYIOĞLU
Yer Bilgisi: Dumlupınar Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
Konu:Biyoloji = Biology
Dizin:
Onaylandı
Yüksek Lisans
Türkçe
2004
63 s.
IV KÜTAHYA İLİ İÇME SUYU KALİTESİNE ETKİ EDEN ÇEVRESEL FAKTÖRLER Cemile Yıldız Biyoloji Bölümü, Yüksek Lisans Tezi,2004 Tez Danışmanı: Prof. Dr. Hayri DAYTOĞLU Bu çalışmada, Kütahya şehir içme suyunun 2002 yılının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılmıştır. İçme suyu örnekleri 6 ayrı mahalleden 30 gün aralıklarla alınmıştır. Alman örneklerin bulanıklık, renk, koku, tat, tortu, pH, toplam sertlik, sülfat, klorür, nitrit, amonyak, nitrat ve toplam organik madde tayinleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre Eylül ve Kasım aylarında içme su örneklerinin bulanık ve renginin yüksek olduğu tespit edilmiştir. Bazı su örneklerinde koku, tat ve tortuya rastlanmamıştır. Kışın içme sularının pH değerlerinin yüksek olduğu bulunmuştur (Ort 7,46+0,02, F=5,96, p<0,01). Su örneklerinin toplam sertliğinin aylara (F=4,97, p<0,03) ve mevsimlere (F=9,56, p<0,003) göre değiştiği gözlenmiştir. İçme suyu örneklerinin klorür değerlerinin de aylara (F=6,73, p<0,01) göre değişiklik gösterdiği saptanmıştır. Anahtar kelimeler = Bulanıklık, İçme suyu, Klorür, pH, Toplam sertlik
ENVIRONMENTAL FACTORS EFFECT ON QUALITY OF KÜTAHYA DRINKING WATER Cemile Yıldız Biology Department, M. S. Thesis, 2004 Thesis Supervisor: Prof. Dr. Hayri DAYIOGLU In this study, physical, chemical and bacteriological analysis of drinking water of Kütahya were studied during 2002. The drinking water samples were collected from 6 different quarter of a town by 30 days intervals. Analysis parameters for water samples were turbidity, colour, odour, taste, sediment, pH, total hardness, sulphite, chlorine, nitrite, ammonium, nitrate and total organic matter. According to the results, turbidity and colorness of drinking water samples were high in September on November. Water samples didn't have any taste, and sedimentation. pH valves of drinking water samples in Kütahya were high in winter (Ort=7,46 + 0,02, F=5,96, p<0,01). There were effects of months (F=4,97, p<0,03) and seasons (F=9,56, p<0,003) on total hardness of water samples. Chlorine values of drinking water samples were also changed according to the month (F=6,73, p<0,01). Key Words ; Chlorine, Drinking water, pH, Total hardness, Turbidity