Tez No İndirme Tez Künye Durumu
830988
Süt ve süt ürünleri sektöründe üretim sürecinin yalınlaştırılmasının verimliliğe etkisi / The effect of simplification of the production process on productivity in the dairy and dairy products sector
Yazar:ZEYNEP İPEKCİOĞLU
Danışman: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜLYA ÇAĞIRAN KENDİRLİ
Yer Bilgisi: Hitit Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / İşletme Ana Bilim Dalı
Konu:İşletme = Business Administration
Dizin:Verimlilik = Productivity ; Yalın üretim = Lean production ; İyileştirme = Improvement ; İyileştirme teknikleri = Improvement techniques
Onaylandı
Yüksek Lisans
Türkçe
2023
84 s.
Bu çalışmada yalın üretim teknikleri kavramına değinmek ve yalın üretimin işletmelerde verimliliğe etkisini incelemek amaçlanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda literatür taraması yönteminden yararlanılmıştır. Literatürde yalın üretim ve işletme verimliliğine yönelik çalışmalar incelenerek detaylandırılmıştır. Yalın üretim teknikleri kısaca açıklandıktan sonra verimliliğe olan etkileri ayrıntılı bir şekilde çalışmaya aktarılmıştır. Çalışma sonucunda yalın üretimin işletmelerin verimliliğini pozitif yönde etkilediği ve yalın üretim tekniklerinin işletmeler için yararlı sonuçlar ortaya koyduğu tespit edilmiştir.
In this study, it is aimed to touch on the concept of lean production techniques and to examine the effect of lean production on productivity in enterprises. For the purpose of the study, the literature review method was used. Studies on lean production and operating efficiency in the literature have been examined and detailed. After the lean production techniques are explained briefly, their effects on productivity are transferred to the study in detail. As a result of the study, it was determined that lean production positively affects the productivity of enterprises and lean production techniques reveal beneficial results for enterprises.