Tez No İndirme Tez Künye Durumu
67599 Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Zaman kontrollu pipeline işlemcilerin çok işlemcili sistemlerde gösterdiği performans üzerine bir çalışma / Study of performance of time controlled pipeline processors when used in the multiprocessor systems
Yazar:AŞKIN DEMİRKOL
Danışman: PROF. DR. MESUT RAZBONYALI
Yer Bilgisi: Trakya Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Konu:Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol = Computer Engineering and Computer Science and Control
Dizin:Performans analizi = Performance analysis ; Çok işlemcili sistemler = Multiprocessor systems ; İşlemciler = Processors
Onaylandı
Doktora
Türkçe
1997
140 s.
ÖZET Bilgisayar donanımında performans arttırımı için konvansiyonel işlemcilere alternatif olarak çoklu ve pipeline işlemciler, günümüzde hala özel çözümler için kullanılmaktadır. Bunlardan pipeline işlemcilerdeki segmentler arası gecikme problemi, özgün bir tasarımla giderilerek, yeni sistemin çok işlemcili olarak kullanılmasıyla, farklı bir model oluşturulmuştur. Sonuçta, bu model ile konvansiyonel işlemcili bir kişisel bilgisayarın performans karşılaştırması yapılarak, yeni sistemin üstünlüğü ortaya konulmuştur.
SUMMARY Today, pipeline and multiprocessors are still being used for special solutions in order to improve performance of computer hardware as an alternative to conventional processors. Delay problem through the segments Which occurs in pipeline processors, was solved by a special design and by using the new system as multiprocessor, a different model has been devoleped. Finally, by comparing the conventional with the new model, advantage of the new one has been concluded.