Tez No İndirme Tez Künye Durumu
780654
Les perceptions de la citoyenneté française dans les parcours migratoires et appartenances identitaires : Cas des immigrés originaires de Turquie et de leurs enfants / Göç yolunda Fransız vatandaşlığı algıları ve kimliksel aidiyetler: Türkiye kökenli göçmenler ve çocukları örneği
Yazar:ZEYNEP DEMİRCİ
Danışman: PROF. DR. YVES DELOYE
Yer Bilgisi: Université Paris 1 Panthéon Sorbonne / Yurtdışı Enstitü / Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
Konu:Siyasal Bilimler = Political Science ; Sosyoloji = Sociology
Dizin:
Onaylandı
Doktora
Fransızca
2017
533 s.
Bu doktora araştırması, Türkiye'den gelen göçmenler ve çocukları arasındaki Fransız vatandaşlığı algılarını göç döngüleriyle ilişkili olarak analiz etmeye çalışmıştır. Farklı kimliksel aidiyetlerden yola çıkarak, belirli aidiyetlerin ve vatandaşlık aidiyetinin göç yollarında eklemlenmesini incelemektedir. Türkiye kökenli göçmenler örneğinde, bu analiz, kültürel ve politik aidiyetlerle ilişkili olarak farklı şekillerde gerçekleşen kimlik kompozisyonlarının örüntülerini ortaya koymaktadır. Göçmenlerin yurttaşlık algıları, hem göçmenler hem de çocukları için, yalnızca Fransa ile olan yasal, ekonomik, sosyal, kültürel ve kimliksel bağlardan değil, aynı zamanda dernek faaliyetleri yoluyla köken ülkeleri ve kültürlerinden de etkilenir. Bu nedenle göç sürecinde vatandaşlık aidiyeti, Türkiye'de başlayıp Fransa'da devam eden ve bazen kimliksel kopuşa neden olan bir süreç olarak ele alınmalıdır.
This doctoral research tried to analyze the perceptions of French citizenship among immigrants from Turkey and their children in relation with their migratory paths.!Based on the different identities belonging, it studies the articulation of particular belongings and the citizenship belonging during the migratory paths. In the example of immigrants originated from Turkey, this analysis reveals the patterns of identity compositions that are realized in different ways in relation with cultural and political affiliations. The immigrant's perceptions of the citizenship are affected, for both the immigrants and their children, not only by the legal, economic, social, cultural and identity link with France but also with their country of origin and their native culture through associative activities. So that, citizenship belonging in the migratory process must be taken as a process that is beginning in Turkey and continuing in France, and sometimes causes identity disruption.